2018. jan. 4.

2018-ban is Párizsból jön a divat

Megjelenítési probléma esetén a hírlevél a böngészőben is megtekinthető.

Kedves Olvasónk!

Sikerekben gazdag, Boldog Új Évet kívánunk sok-sok szeretettel...

Pierre Cardin CQZ férfi pulóver, kék-sötétkék

Pierre Cardin egy borkereskedő hetedik, egyben legkisebb gyerekeként született. Alighogy a háború hullámai elcsitultak, 1944-ben Párizsba költözött, és rajzoló lett a Paquin-divatháznál, de már rögtön lehetőséget kapott, hogy tervezhesse Jean Cocteau Szépség és a szörnyeteg c. filmjének jelmezeit (1946).

A következő évtől Christian Diornál dolgozott, az aktuális női «New Look»-kollekcióba tervezett rövid, az alakot hangsúlyozó szoknyákat.Cardin az üzletszervezésben is példaadónak bizonyult, a mérvadó divattervezők közül elsőként használta márkanevét (voltaképpen személynevét) licencüzletek nyitásához, eleinte Franciaországban, majd világszerte.

Üzleti tehetsége máskülönben is egyedülálló, amennyiben a divat közvetlen területéről is elmozdult, vállalkozása karóráktól lakberendezési tárgyakon, porcelánokon, kerámiákon és bútorokon át elektromos cikkekig, autók belső térkialakításáig terjed.

Lonsdale GB Boxing férfi galléros póló, sötétkék

A Lonsdale márkát 1960-ban alapították Londonban. A cég a kezdetekben csak box felszereléssel foglalkozott: boxkesztyű, boxzsák, stb. Ezért is hasonlót a logója más box felszerelést gyártó márkákhoz, mint például az Everlast.

A Lonsdale név az angol Hugh Cecil Lowthertől, Lonsdale ötödik grófjától származik. A Lonsdale gróf arról volt nevezetes, hogy ő szervezte az első kesztyűs box meccset Angliában. A gróf egy díjat is létehozott: minden boxoló, aki háromszor megvédte bajnoki címét, elnyerte a Lonsdale-övet.

Olyan híres sportolók használtak Lonsdale boxfelszerelést (boxkesztyű, zsákolókesztyű), mint például Muhammad Ali, Mike Tyson vagy Henry

Leiratkozom