2015. okt. 30.

NEBEZPEČÍ na cestách - vždy dobré vidění

ŠPATNÉ podmínky pro jízdu - toto zvýší bezpečí


RIZIKO NEHOD na silnicích - vyhni se neštěstí »
NEBEZPEČÍ na cestách - vždy dobré vidění

 Odhlá*sit 
NEBEZPEČNÝ provoz - máš ochranu zraku?

2015. okt. 27.

Pomůcka pro NOČNÍ VIDĚNÍ pro lidi s brýlemi



Pomůcka pro NOČNÍ VIDĚNÍ pro lidi s brýlemi »
NOČNÍ CLONA do auta pro lidi s brýlemi

 Zde Odhlá*sit 
Řidičům: skvělé vidění i pro lidi s brýlemi

2015. okt. 26.

Ingatlanpiac: ez már a Kánaán vagy csak egy lufi?

 
 
 
 
 
               MI AZ AIRBNB?  

Az Airbnb név két tagból tevődik össze, az egyik az "airbed" szó, amely angolul felfújható matracot, avagy pótágyat jelent, a másik pedig a "bed & breakfast" – B&B vagy BnB (szó szerint: „ágy és reggeli”),...

 

Ingatlan-értékesítők szerint 2014 óta hirtelen megugrottak az ingatlanárak hazánkban. Mi ennek az oka? Tartós fellendülésről van szó vagy ismét egy lufit fújtunk? Az ingatlanbefektetések lehetőségei és veszélyei...

 
Budapesti ingatlanpiac: ez már a Kánaán vagy csak egy lufi?
 

Az utóbbi hónapokban számtalan cikk jelent meg a magyar sajtóban arról, hogy Budapesten az egekig ugrottak az albérletárak. Tapasztalhattuk is, ha van a rokonságunkban budapesti albérletkereső.

Általánosan elmondható, hogy feltámadt az ingatlanpiac, azonban az albérletek díjai még sokkal meredekebben emelkedtek. 2014 decemberében még átlagosan 20%-os áremelkedésről volt szó, 2015 tavasszal már 40-50%-ot láthattunk.

Érdemes-e most az ingatlanpiacba fektetni?

Ha befektetési vagy pénzkereseti célból tanulmányozzuk ezt a piacot, akkor először is meg kell keresnünk ennek a hirtelen, nagymértékű emelkedésnek az okát.

Egyik okként említik a szakértők, hogy az alacsony kamatok megkönnyítik a kisbefektetők ingatlanvásárlásait, ők pedig gyakran pont azért vásárolnak lakást, hogy aztán kiadják azt. Sőt, ezeket a befektetőket az alacsony kamatok egyenesen belehajszolják is a lakásvásárlásba, hiszen így tudnak nagyobb hozamot elérni a befektetett tőkéjükre.
Közben a „house-flipping”-gel foglalkozó befektetők is visszatértek, azaz olyan személyek, akik nem kiadni akarják a lakásukat, hanem – a tovább növekvő ingatlanárakban bízva – néhány évvel később nyereséggel túladni rajtuk.

Az ingatlan- és albérletdrágulás legfőbb okát azonban legtöbben az Airbnb közelmúltbeli megjelenésében látják.

Tovább...